Our News

De goedkope IKEA meubelen

Posted in: Algemeen
De goedkope IKEA meubelen

De woonartikelen van IKEA zijn natuurlijk razend populair. Iedereen heeft wel iéts van de IKEA in huis staan. Dit komt mede door de lage prijzen die daar te vinden zijn. IKEA is officieel een Zweeds bedrijf, maar heeft inmiddels al filialen in meer dan 43 landen over de hele wereld. Het concept is dus ook enorm populair en de winkel is elke keer weer helemaal anders ingericht. Daardoor blijft elk bezoekje aan de IKEA weer spannend en is het een heus dagje uit. Want wat ga je vandaag voor verschillende inrichtingen tegenkomen?

Zelf een handje meehelpen

De meubels die je koopt bij IKEA moet je nog wel zelf helemaal in elkaar zetten. Maar dat houdt niemand tegen om de meubels niet aan te schaffen. Vaak vinden mensen het nog wel iets hebben wanneer ze de meubels zelf in elkaar hebben gezet. Het lijkt dan alsof ze zelf nog iets hebben gedaan en daardoor voelen mensen zich toch een beetje trots. Maar wat is nou precies de strategie van IKEA dat iedereen massaal naar de IKEA gaat voor nieuwe meubels, behalve dat het zo betaalbaar is?

De lange winkelpaden

Allereerst bespreek ik even de winkelroute van de IKEA. Die winkelpaden veranderen ook elke keer, waardoor mensen een beetje gedesoriënteerd raken. Als je voor een paar kleine dingetjes naar de IKEA gaat moet je altijd weer die hele winkel door. Niet iedereen vindt dat fijn. Echter is er gewoon de optie om af en toe delen af te snijden, maar door de desoriëntatie doen mensen dat toch niet zo snel. Door deze verwarring in de hersenen zijn we toch eerder geneigd om impuls aankopen te doen. En waar kan dat nou beter dan bij de IKEA. Is het je namelijk ooit gelukt om alleen te kopen waar je voor kwam? Mij niet in ieder geval.

IKEA voor jong en oud

Het voordeel van IKEA is dat het inspeelt op jong en oud. De jonge kinderen kun je naar de speelhoek brengen zodat jij rustig de winkel door kan. Hierdoor vinden de kinderen het ook altijd een fijne plek om naar toe te gaan. Dit heeft IKEA slim bedacht, want daardoor zullen deze kinderen over een aantal jaren ook zelf hier hun spulletjes gaan kopen, bijvoorbeeld voor hun eerste studentenkamer.

De Zweedse gehaktballetjes

Het restaurant te midden van de winkelroute is ook ontzettend populair. Je moet hier bijna wel iets eten, als het alleen een gratis kopje thee of koffie omdat je een familiepas hebt. De Zweedse gehaktballetjes zijn super bekend. Voor een ontzettend lage prijs kan je hier genieten van de heerlijke gehaktballetjes. Daarbij heeft IKEA verschillende soorten maaltijden en kan je hier zelfs ontbijten voor €1,00. Dit allemaal is een goede marketingstrategie omdat echt niet alles zo goedkoop is bij IKEA, maar je dat hierdoor wel gaat denken. Als je bijvoorbeeld een keuken wil aanschaffen betaal je eigenlijk ook gewoon de normale prijzen en ben je niet per se heel goedkoop uit. Maar dit eten is natuurlijk wel een goed idee om mensen te lokken. Heb je net afgerekend? Dan kan je nog even wat lekkers kopen. Neem bijvoorbeeld een hotdog voor €0,50 zodat je weer met een goed gevoel de winkel uit loopt. Hierdoor zul je met een gelukkige gedachte afsluiten omdat je hersenen vaak het laatste moment onthouden en dat is in dit geval dus niet het betalen van de rekening die waarschijnlijk toch net iets hoger is dan je had verwacht, omdat je weer veel te veel impuls aankopen hebt gedaan die je stiekem niet echt nodig hebt.