Our News

De jongens kamer van 2019

Posted in: Algemeen
De jongens kamer van 2019

Het inrichten van een jongenskamer is erg leuk en kan ook alle kanten op gaan. Na een tijdje ontgroeien ze natuurlijk babykamer dus is het de hoogste tijd om hier iets aan te veranderen. Het is leuk om samen met de input van jouw zoontje deze kamer in te richten, zodat het uiteindelijk iets wordt wat jullie beide leuk vinden. Jij, omdat het jouw huis is en jouw zoontje omdat het zijn eigen kamer is. Maar waar moet je nou beginnen?

Print of effen?

Allereerst moet je beslissen voor welke kleur je gaat. Dit kunnen gewoon mooie donkere kleuren zijn, zodat het een stoere jongenskamer wordt. Maar kies je bijvoorbeeld voor standaard prints van auto’s of dieren, zoals bijvoorbeeld een cars thema of jungle thema? Je kan ook gewoon donkere kleuren met elkaar mixen en daarna elementen van dat thema toevoegen. In dit geval houd je alle opties open en zodra je zoon wat ouder wordt kan je gewoon zijn slaapkamer makkelijk aanpassen en hoef je niet de muren weer op nieuw aan te pakken. De kleuren voor 2019 zijn donkergroen, donkerblauw, oker en verschillende nude-tinten. Welke trend pak jij mee? Daarbij is de botanische themakamer dus ook een grote trend door de jungle kleuren.

Genoeg ruimte en opbergruimte

In deze kamer moet natuurlijk veel ruimte zijn om te spelen, maar ook genoeg opbergruimte om al het speelgoed op te bergen, zodat je gedurende de avond niet valt over alle auto’s. Zorg ervoor dat verder alle elementen aanwezig zijn in deze jongenskamer, zoals een stoer bedlampje, een mooi bed, een grote ruime kast en een bureau waar hij bijvoorbeeld aan kan tekenen of over een aantal jaar zijn huiswerk maken. Als je dit gewoond direct al allemaal aanschaft hoef je in de loop der jaren alleen maar de accessoires te veranderen. Alle accessoires wat je nu bij een kind van 4 ophangt, vindt een jongen van 14 natuurlijk niet meer leuk.

Romantisch bohemian

Een grote trend voor het jaar 2019 is ook romantisch bohemian. Wat is dat nou precies? Deze stijl is herkenbaar aan de verschillende bloemenprints, zachte kleedjes en een hemelbed. Dit is een trend die past bij een jongenskamer maar ook een meisjeskamer. Je kan natuurlijk de kleuren zo donker maken als je zelf wilt. De meisjeskamer zal dan wat zachtere kleuren hebben dan de jongenskamer. Er wordt bij deze trend ook veel gebruik gemaakt van hout dus dat zorgt ook weer voor een stoer karakter.

Accessoires in de jongenskamer

Om de kamer nu helemaal af te maken kan je leuke accessoires toevoegen die jouw zoon zelf heeft uitgekozen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuk vloerkleed waar je met auto’s op kan spelen. Ook andere verschillende soorten speelgoed moet je lekker kunnen gebruiken. Voor verschillende ideeën kun je ook de IKEA bezoeken, waar je verschillende soorten jongenskamers kunt vinden. Hier kan je jouw zoon mooie dingen laten uitzoeken zodat deze kamer een fijne plek wordt om tijd door te brengen en hij rustig kan spelen.