Our News

De meisjeskamer van 2019

Posted in: Algemeen
De meisjeskamer van 2019

Kinderen groeien snel dus na verloop van tijd is het nodig om de babykamer te vervangen en er een echte meisjeskamer van te maken. Maar hoe doe je dat nou en wat zijn de trends van 2019 zodat je een hippe meisjeskamer voor haar kan maken? Het leukste is als zij ook kan helpen uitzoeken, zodat het een kamer wordt die geheel naar haar smaak is. Zo heb je meisjes die van een roze prinsessen kamer houden, maar ook meisjes die liever helemaal geen roze willen.

De kleur als basis

De basis van de meisjeskamer is altijd de kleur. Zodra je de kleur hebt bepaald kan je pas verder met het inrichten van de kamer, omdat je dan de meubels bij de kleur kan uitzoeken. Laat natuurlijk eerst je dochter de kleur uitkiezen (tenzij je natuurlijk zelf écht geen roze op de muur wil) en kies die kleur uit als je het er zelf mee eens bent. Het is tegenwoordig dus niet eens per se hip om een hele roze kamer te hebben. Mintgroen is ook erg trendy en een goede basis voor een meisjeskamer. Daarnaast kan je ook kiezen voor andere vrolijke kleuren, maar de echte trend van 2019 neigt toch meer tot de wat donkere kleuren, maar daar zal je dochter toch minder snel zelf voor kiezen gok ik zo.

Verven of behangen?

Je kan deze gekozen kleur aanbrengen als verf, zodat de muren een effen kleur krijgen, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor behang. In dit geval heb je dus nog meer opties dan alleen het kiezen van de kleur. Je kan hierbij een effen kleur behang kiezen, maar dan zou je eerder gaan voor verf. Kies daarom een leuke print in jouw gekozen kleur zodat je echt een hippe meisjeskamer krijgt. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel leuke prints verkrijgbaar voor behang dus er zit sowieso wel iets tussen waar jouw voorkeur ligt.

Verschillende soorten thema’s

Buiten deze kleuren voor behang of verf kan je ook kiezen voor een heel thema. Als je een thema hebt gekozen kan je vervolgens alles van dat thema aanschaffen en hoef je niet zelf nog van alles te matchen. De prinsessen thema’s zijn natuurlijk erg populair, maar kies bijvoorbeeld ook voor sprookjes, unicorn, jungle, boerderij of noem maar op.

Accessoires in een meisjeskamer

Wanneer je nu dus alles hebt uitgekozen kun je beginnen met het neerzetten van meubels en accessoires. Naast een bed en kast is het ook leuk om wat andere elementen in te brengen. Wat dacht je van een spiegel aan de muur voor al haar verkleedpartijtjes? Een klein bureautje waar ze haar huiswerk aan kan maken (voor over een paar jaar) of aan verschillende soorten speelgoed, zoals een poppenhuisje of een plek waar ze bijvoorbeeld een goede kut kan bouwen. Heb je trouwens ook al gedacht aan gordijnen en een lekker zacht vloerkleed zodat het lekker warm aanvoelt in haar kamer? Eigenlijk is het stijlen van een meisjeskamer erg gemakkelijk, want het maakt niet eens zo zeer uit wat je er allemaal neerzet, als zij het maar leuk vindt en er mee kan spelen.

One Comment

  1. Pingback:Tips voor een prinsessenkamer – Blog

Comments are closed.