Our News

De musthaves voor in de badkamer

Posted in: Algemeen
De musthaves voor in de badkamer

De badkamer is een heel belangrijke plek in huis. Hier kan je namelijk even ontspannen, maar je begint en eindigt hier ook de dag. Even een heerlijke douche om te ontspannend of even in bad als je die hebt is altijd goed voor de rust. Heb je een drukke werkdag gehad of ben je een beetje rillerig? Geniet lekker van een warme lange douche. Maar wat heb je allemaal nodig in een badkamer en wat mag daar allemaal niet ontbreken? Je leest het hier.

De spiegel

Het allerbelangrijkste in de badkamer is natuurlijk de spiegel. Even een check bij het opstaan, maar je hebt dit ook nodig bij het scheren van de baard, het opdoen van je make-up en tijdens het tandenpoetsen is het ook wel fijn om voor een spiegel te staan. Oftewel: voor mannen en vrouwen is een spiegel niet te missen uit de badkamer. Dit hoeft niet direct heel groot te zijn, maar dat is natuurlijk wel het mooiste. Al is dit natuurlijk geheel naar jullie wens samen te stellen. Een klein spiegeltje boven de wasbak kan natuurlijk ook gewoon. Het allerfijnste zou zijn als je een muurkastje hebt boven je wasbak, wat volledig beplakt is met spiegel, zodat je gewoon je spulletjes op kan bergen, maar je ze ook direct bij de hand hebt als je ze nodig hebt.

Wat te doen met je handdoeken?

Het hebben van jouw handdoeken binnen handbereik is natuurlijk ook wel een vereiste. Hierbij kan je twee dingen doen. Allereerst de nieuwe handdoeken opbergen in een mooie kast, of hang ze bijvoorbeeld over een decoratie ladder heen, zodat je ook gemakkelijk een nieuwe handdoek kan pakken. Maar je gebruikte handdoek van die ochtend kan je ook nog wel even gebruiken voor die avond. In dat geval heb je een haakje nodig waar je handdoek goed aan kan drogen. Niet alleen handdoekhaakjes zijn hiervoor handig, je kan ze bijvoorbeeld ook over de verwarming in de badkamer leggen, zodat ze in ieder geval uitgespreid liggen, maar als je de verwarming aan hebt staan weet je natuurlijk zeker dat ze binnen no time droog zijn,

Het opbergen van je wasmand

Een wasmand is nou eenmaal nodig, maar wil je eigenlijk nergens in het zicht hebben staan. Het is wel handig om de wasmand in de badkamer neer te zetten, omdat je daar waarschijnlijk altijd je kleren uittrekt, zodat je nog even onder de douche kan springen. Zet daarom je wasmand lekker verstopt onder de wasbak neer, zodat je er gemakkelijk bij kan maar hij niet in het zicht staat. Zorg e dan wel voor dat je wasmand een beetje stylish is. Kies bijvoorbeeld voor een mooie rieten wasmand in plaats van een standaard witte plastic bak.

Verlichting en ramen

De verlichting in een badkamer is ook van groot belang. Je wil natuurlijk niet dat het te donker is in je badkamer, maar een tl buis verlichting wil je ook niet. Daarom is het allerbeste om natuurlijk daglicht binnen te krijgen. In de winter is dit wel een moeilijk verhaal, omdat het lang donker is in de ochtend. Daarom moet je zorgen voor de juiste verlichting. Subtiel, maar wel zodat je genoeg licht hebt bij alles wat je doet. Als je bezig bent met je make-up wil je natuurlijk het beste licht hebben, anders kom je buiten en heb je ineens een oranje hoofd van de foundation, omdat je eigenlijk niet goed zien wat je op hebt gesmeerd. Daarom is het een goed idee om zoveel mogelijk ramen in je badkamer te hebben, zodat je deze ook overdag lekker open kan zetten. Hierdoor wordt je badkamer ook lekker fris en kan alles goed doorwaaien.