Our News

Het interieur van vroeger en nu

Posted in: Algemeen
Het interieur van vroeger en nu

Door de jaren hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. Voornamelijk de technologie veranderd hard door de jaren heen. Kijk maar eens naar tien jaar geleden. Toen hadden we nog geen WhatsApp, maar we moesten onze prepaid telefoon elke keer opnieuw opwaarderen met beltegoed, waar we nu eigenlijk erg hard om lachen. Voor een aantal euro hebben we nu onbeperkt internet en je kan zelfs je huidige bundel in heel Europa gebruiken. Maar we gaan weer even terug naar het interieur, want wat is er op dat gebied allemaal veranderd? Hoe zag ons interieur er vroeger uit in vergelijking met nu?

Versieringen in meubels

Vaak kan je al wel een beetje kijken naar het interieur van je opa en oma. Zij zijn als het ware in dit oude interieur blijven hangen. Tegenwoordig is alles wat moderner en strakker, maar dat was toen niet zo. Er werden geen vrolijke kleuren gebruikt, maar ook ander soort meubels. Natuurlijk hadden zij ook gewoon een tafel, stoelen en een kast, maar het zag er heel anders uit. Er werd veel gebruik gemaakt van ronde vormen en versieringen aan de meubels. Daarbij lag er ook vaak een gehaakt kleedje op de salontafel.

Het interieur van vroeger

Daarbij hadden ze vroeger dus veel donkere kleuren, veel schilderijen, een grote tikkende hangklok en veel printjes. Ze hadden geen heerlijke loungebank waar je heerlijk in kan weg zakken, maar een bank waar je erg rechtop moest zitten en hoogstwaarschijnlijk ook met een printje. Daarbij was het wel een samenhangend geheel, omdat alles in die stijl was. Al met al kunnen we wel zeggen dat het wat saaier was aangekleed dan nu. Je hoeft nu maar een winkel in te lopen en je ziet overal prulletjes staan voor in huis. Planten, kussens en andere decoratiekussens vind je overal. Daarbij waren mensen vroeger misschien ook wel iets armer, dus hadden ze daarom ook alleen het hoognodige in huis.

Het interieur van nu

Als je kijkt naar de stijl van nu is dat heel anders. Er worden veel strakke meubels neergezet zonder weinig printjes er in verwerkt. Wel zie je veel printjes op kussens en het behang, maar dit is dan vaak ook met veel kleur. Vroeger zou je niet zo snel een kussen zien met een print van ananassen erop, terwijl je dat nu best ergens tegen kan komen. Het interieur van nu is helemaal hip en moet daarom ook door vele op internet worden gedeeld. Hoe mooier je interieur, hoe meer likes je hier op krijgt. Eigenlijk is de stijl van nu moeilijk te beschrijven, omdat er zo veel verschillende soorten zijn ontstaan.

Komt het oude interieur terug?

Er zijn wel veel mensen die terug verlangen naar het interieur van vroeger. Oude bruine meubels met versieringen in de poten komen terug, maar ook verschillende schilderijen en andere printen zie je weer hangen. Daarbij kan je dus eigenlijk ook wel zeggen dat de oude stijl van vroeger ook wel weer iets leuks had. Misschien moet je deze meubels dan combineren met wat spullen van nu, zodat er wel iets eigentijds in zit. Je wilt immers dat jouw stijl uniek is en niet net als alle anderen.