Our News

Het interieur voor mannen en vrouwen

Posted in: Algemeen
Het interieur voor mannen en vrouwen

De smaak van mannen en vrouwen betreft interieur kan heel erg verschillen. Met deze verschillen krijg je te maken als je ineens samen een huis moet gaan inrichten. Dit kan vaak ook nog wel eens tot botsingen lopen, want de man wil het een en de vrouw wil compleet iets anders. Maar hoe pak je dat dan aan? Je zult er toch op de een of andere manier samen uit moeten komen, want je hebt net besloten om een huis te kopen of appartement te huren. Daarom zal de een dingen toe moeten geven, zodat het naar jullie beide smaak is en het voor beide een fijne woonomgeving wordt.

Interieursmaak van mannen

Eigenlijk is het vrij lastig om de verschillen tussen man en vrouw op papier te zetten, omdat het eigenlijk niet eens aan de man of vrouw ligt. Het ligt gewoon aan de persoon. Zoals de een van een landelijk interieur houdt, vindt de ander dit helemaal niks. Om hier toch even wat over te kunnen zeggen en de mannen even ‘over één kamp te scheren’ houden mannen voornamelijk van donkere kleuren en functionaliteit. Daarbij zul je ook minder vaak accessoires zien bij een mannen interieur, zoals decoratiekussens, kaarsen en bloemen. Het is dus over het algemeen een wat stoerdere interieurstijl, met functionele meubels.

Interieursmaak van vrouwen

Over het algemeen houden vrouwen van wat meer gezelligheid. Ook onder de vrouwen zijn er natuurlijk veel verschillen en kan je ze niet allemaal gelijk trekken, maar je zult in een vrouwen interieur meer accessoires en gezellige kleuren aantreffen dan in een mannen interieur. Daarnaast zul je hier ook meer bloemen tegenkomen, want dat is ook wel een beetje vrouw eigen. Waar dea mannen voor wat een stoerdere look zouden kiezen, houden vrouw van de wat meer romantische stijl of de landelijke en Scandinavische stijl. In ieder geval de wat zachtere kleuren staan bovenaan hun lijstje.

Hoe combineer je dit?

Om hier een goede combinatie van te kunnen maken moet je natuurlijk even goed met elkaar overleggen. Wellicht houden jullie beiden van een wat stoerdere uitstraling en is die keuze zo gemaakt. Daarbij kan bijvoorbeeld de vrouw het interieur aankleden met accessoires, zoals decoratiekussens, een leuke salontafel met plantjes en kaarsen en een kleedje in een mand naast de bank zodat je daar lekker onder kan liggen tijdens de Netflix avonden. Daarbij kan de man dus kiezen voor de meubels en inrichting, want jullie hebben samen de kleuren al bepaald. Hierdoor kom je al gauw bij een inrichting die bij jullie smaak past.

Wissel van interieur

Je kan natuurlijk na een tijdje de hele inrichting van je woonkamer weer aanpassen als het niet bevalt. Dit zou ik persoonlijk niet te vaak doen, want dan blijf je bezig met de inrichting en dat wil je ook niet. Alle opties zijn natuurlijk mogelijk. Doe je de ene keer een landelijke uitstraling? Kies dan bijvoorbeeld voor die keer daarna iets heel anders zoals een industrieel interieur.