Our News

Houten meubels

Posted in: Algemeen
Houten meubels

Het hebben van houten meubels in je interieur is erg mooi. Maar er zijn ontzettend veel soorten hout dat het bijna moeilijk is om een keuze te maken. Zo heb je nog verschillen tussen bewerkt en onbewerkt hout en het is maar net de vraag waar jou voorkeur ligt. Daarbij moet je ook nog kiezen tussen de kleur en het soort hout. Daarbij hebben veel houten meubels ook nog wel een lak laagje om het hout te beschermen. Dit lak laagje kan de kleur van het hout ook een andere kleur geven. Heb je al gekozen wat jij voor kleuren jij wilt hebben?

Verschillende houten meubels

Er zijn veel houten design meubels verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld veel verschillende soorten eettafels van hout. Daarbij worden dus ook verschillende soorten hout gebruikt per tafel dus het hangt er vanaf wat bij jouw interieur past. Naast de eettafels zie je ook veel dressoirs van hout. Dit matcht dan ook weer met de eettafel. Wel is het belangrijk om voor één soort hout te kiezen, want anders heb je verschillende soorten en kleuren naast elkaar staan en dat oogt natuurlijk een beetje vreemd.

Combineer het hout met kleuren

Er zijn ook veel meubels die een onderdeel hout hebben. Bijvoorbeeld houten poten bij een tafel of een klein tafeltje met een houten tafelblad. Dit effect is ook echt enorm leuk en zie je vaak terug in een Scandinavische interieurstijl. De kleuren wit en hout staan lekker fris en zorgen voor een leuk karakter binnen de woonkamer. Maar ook zwart gecombineerd met hout doet het erg goed. Dit zorgt voor een wat warmer karakter dan hout gecombineerd met wit. Hier zijn eindeloos veel opties in, want in principe kan je alles met elkaar combineren. Je kan ook natuurlijk zelf een gedeelte van het meubel een mooi kleurtje geven.

Zelf meubels maken

Je kan natuurlijk zelf ook gemakkelijk meubels maken van hout. Als je een beetje handig bent is dit zo gepiept. Je moet alleen wel even het juiste hebben zodat je daar goed in kan gaan zagen. Zo kent iedereen wel een tafel van steigerhout. Dit is een ware trend op het moment, maar ook niet heel moeilijk zelf te maken. Zo lang je beschikt over de juiste planken en poten die je er onder wilt hebben is het allemaal niet zo moeilijk. Terwijl deze tafel aardig aan de prijzige kant zit als je het in de winkel koopt. Daarbij kun je natuurlijk van alles maken met hout, maak bijvoorbeeld een kast, een nachtkastje of een bureau. Let er wel even welk hout je gebruikt, want er zijn bepaalde houtsoorten die alleen voor droge ruimtes, vochtige ruimtes of bijvoorbeeld buiten gebruikt kunnen worden.

Ideeën opdoen

Het opdoen van ideeën is tegenwoordig heel makkelijk. Het is een hele trend om jouw interieur op Instagram te delen. Je kan dus ook gewoon even spieken bij andere mensen zodat je leuke ideeën krijgt voor jouw interieur. Buiten Instagram kan je ook op Pinterest veel inspiratie opdoen. Buiten deze social media kanalen kan je natuurlijk ook gewoon naar de Ikea of andere woonboulevards om te zien hoe ze daar de houten meubels gebruiken. Nog steeds geen idee wat je met jouw huis aan moet? Schakel dan de hulp in van een binnenhuisarchitect en wie weet heb je binnenkort een mooie nieuwe interieurstijl met houten meubels.