Our News

Jongeren gameroom

Posted in: Algemeen
Jongeren gameroom

w game spelletjes bij. Het is soms zelfs zo populair dat jongeren in een mega lange rij gaan staan om de allernieuwste aan te schaffen. Het is dan ook handig als je een fijne plek hebt in huis waar jij rustig kan gamen, zonder dat anderen er last van hebben. Heb je bijvoorbeeld zelf jonge tieners in huis die verslaafd zijn aan gamen of ben je samenwonend met je vriendin en wil je een eigen game plekje zonder dat je je vriendin daarbij stoort?

Kies je plek in huis

Om je gameroom te maken moet je natuurlijk wel weten welk stuk in huis je gaat gebruiken. Is er nog een kamer over? Dan kan je die mooi gebruiken als gameroom. Ben je onderdeel van een gezin en zijn alle kamers al bezet? Maak dan een klein stukje van jouw slaapkamer tot gameroom. Dit kan je al makkelijk doen door het neerzetten van een afscheidingswand. Na het kiezen van de juiste ruime kan je beginnen met het inrichten. Je wil natuurlijk wel de juiste benodigdheden bij de hand hebben.

Wat heb je allemaal nodig?

Om deze gameroom te vullen heb je allereerst natuurlijk een heerlijke bank nodig. Hier kan je lekker onderuit hangen terwijl je aan het gamen bent. Of je kan op het puntje van de bank zitten omdat vol concentratie bezig bent met je gamespel. Daarna is het belangrijk om een goede televisie te hebben, waar je alles goed op kan zien. Elektronica is natuurlijk een beetje een mannen ding, dus hoe groter de tv, hoe beter, zeggen we dan maar. Heb je de juiste spellen al in huis en daarvoor ook alle apparatuur? Heb je alles aangesloten en heb je genoeg controllers in huis? Dan kan je bijna aan de slag met jouw favoriete gamespel.

De inrichting van deze kamer

De kamer moet wel een beetje mannelijk ingericht worden, dus hang wat leuke quotes op de muur of een aantal voetbal of band posters. Daarbij is het misschien ook wel handig als er een kleine koelkast staat, zodat je zelf gewoon makkelijk wat drinken kan pakken. Hierdoor hoef je niet je spel te onderbreken om helemaal naar de keuken te lopen voor wat drinken. Dit is ook handig voor wanneer je vrienden over de vloer hebt met wie jij bijvoorbeeld een potje FIFA gaat spelen.

Tijd om te gamen

Nu je kamer helemaal klaar is, kan het allemaal gaan beginnen. Je kunt nu uren wegduiken in jouw gameroom want dit is helemaal van jou. Hoe heerlijk is dat? Als het ware je extra kamer of gedeelte in jouw huis. Ik weet zeker dat niet veel mensen dit kunnen zeggen, dus wees er maar trots op. Als je met anderen in huis woont, is het wel handig om te zorgen voor zo weinig mogelijk overlast. Het is niet heel fijn als je zusje bijvoorbeeld aan het studeren is en jij de hele middag schietspelletjes aan het spelen bent. Dit zou je zelf ook niet leuk vinden als het andersom gebeurde.