Our News

Kantoor meubelen

Posted in: Algemeen
Kantoor meubelen

Heb je een nieuw kantoor of ga je net beginnen met een eigen bedrijfje en moet je nog je kantoor inrichten? Dan is het wel handig om precies te weten wat je nodig hebt, zodat je bijvoorbeeld meteen een bezoekje kan brengen aan de Ikea. Want hoe sneller jij je meubels hebt, hoe eerder je aan het werk kunt. Het hangt er natuurlijk ook wel een beetje vanaf wat voor baan je hebt, maar al met al heeft elk kantoor wel de standaard meubels nodig. Start dus nu met het maken van een checklist zodat je niet te veel tijd kwijt bent voor deze inrichting.

De algemene inrichting

Allereerst moet je natuurlijk beginnen met de algemene inrichting. Is je kantoor al helemaal klaar om erin te trekken of moet het plafond, de wanden en de vloer nog afgewerkt worden? Heb je nu alles wat je daar voor nodig hebt? Kies nu kleuren voor je kantoor uit, zodat het een fijne plek wordt om te werken. Houd je het rustig of kies je bijvoorbeeld voor de huisstijl van het bedrijf? Je kan ook een hele wand laten bedrukken met bepaalde printen zodat jouw kantoor er in ieder geval goed uit komt te zien. Daarbij is het ook van belang om toch een soort van rust uit te stralen, want je moet er wel geconcentreerd kunnen werken.

Het aanschaffen van de meubels

Wanneer je kantoor helemaal klaar is om verder ingericht te worden, kan je beginnen met het halen van de meubels. In een kantoor heb je sowieso een bureau met eventueel ladeblok, bureaustoel en een kast nodig. Deze kun je daarom ook goedkoop en gemakkelijk kopen bij de Ikea. Wil je liever wat meer autoriteit uitstralen? Dan kun je kiezen voor wat duurdere meubels bij bijvoorbeeld een bekende meubelzaak. Het is wel belangrijk om goede meubels uit te zoeken, want je zit hier toch 8 uur per dag aan te werken en het is belangrijk om een goede houding aan te nemen. Zorg dus voor een bureau die in hoogte verstelbaar is en een bureaustoel waar je goed rechtop zit, maar die je ook kan verstellen in de houding die voor jou fijn is.

Zorg voor voldoende overzicht

Een kantoor moet voornamelijk overzichtelijk zijn. Dit betekent dat je papieren goed opgeborgen moeten worden en je jouw lades goed moet benutten. Zorg dat je bureau niet te vol staat, maar dat je wel alles binnen handbereik hebt. Het moet ook niet zo zijn dat je super lang moet zoeken wanneer je iets nodig hebt. Heb je verschillende klanten? Zorg er dan voor dat je alles per klant opgeruimd hebt. Dit kan in een online drive map zijn, maar ook in je archiefkast in verschillende mappen, zodat je het binnen een paar seconden kan pakken.

Het gebruik van planten

Naast de inrichting van je kantoor met meubels is het ook van belang om wat planten neer te zetten. Er is namelijk gebleken dat planten erg gezond zijn, want ze verbeteren de kwaliteit van de lucht die je inademt. Er hangt een betere luchtvochtigheid wanneer er planten staan. Dit heeft ook weer een positief effect op de productiviteit van een mens. Daarbij reinigen ze ook nog eens de lucht en bestrijden ze ziektekiemen. AL met al genoeg redenen om planten in je kantoor neer te zetten. Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook voor de gezondheid en productiviteit. Daarbij zit er nog wel verschil tussen de planten, want sommige planten zijn gezonder dan anderen. Informeer dus even goed voordat je heel wat planten aan gaat schaffen.