Our News

Meubels van de kringloop

Posted in: Algemeen
Meubels van de kringloop

Heb je meubels nodig voor in je nieuwe huis, maar heb je eigenlijk niet zoveel budget? De meubels die je kan kopen bij de kringloop winkels zijn vaak nog niet eens zo slecht. Er zijn erg veel mensen die al snel iets wegbrengen naar de kringloop, terwijl het eigenlijk nog best wel van goede kwaliteit is. Je kan deze meubels dus voor een prikkie al kopen bij de kringloop, waarnaar jij weer blij kan zijn met je nieuwe meubels.

De voordelen van de kringloopwinkel

Zo heb je eigenlijk van alles bij de kringloop. Van banken, fauteuils en andere stoelen, naar kasten, dressoirs en noem maar op. De prijzen liggen hier natuurlijk ook erg laag, dus je bent voor een klein bedrag al een heel eind verder. Daarbij wisselt het assortiment ook steeds, omdat er steeds nieuwe dingen worden binnengebracht. Je kan daarom ook een leuk interieur bij elkaar krijgen, door middel van verschillende meubels te combineren. Heb je een retro interieurstijl? Zorgt dan voor wat donkere meubels met een stoer karakter. Ga je meer voor het landelijke? Dan is het handig om veel witte meubels aan te schaffen. Deze zorgen namelijk voor een wat frisser gevoel die goed passen bij deze interieurstijl. De meubels van de kringloop dragen ook bij aan duurzaamheid, dus je bent ook goed bezig.

De nadelen van de kringloopwinkel

Echter hangen er natuurlijk ook een paar nadelen aan. Je weet nooit in welke staat je de meubels aantreft. Er kunnen beschadigingen aan zitten of bijvoorbeeld een bankstel die al wat meer ingezakt is dan nieuwe banken. Dit kan je helaas nooit van tevoren voorspellen, want je bent afhankelijk van wat er op dat moment staat. Wil je meer meubels van dezelfde stijl bij elkaar? Dan weet je ook niet zeker of je meerdere meubels bij elkaar kunt krijgen. Als er bijvoorbeeld alleen een mooie tafel staat, maar geen bijpassende eetkamerstoelen, dan is dat natuurlijk ook wel erg jammer.

Tweedehands meubels

Deze tweedehands meubels kun je natuurlijk ook op een andere manier verkrijgen. Op marktplaats worden ook genoeg meubels aangeboden die mensen weg doen. Ook deze kunnen nog in perfecte staat zijn. Soms hebben mensen iets gekocht en bevalt het toch niet helemaal. Het is dan fijner om dit door te verkopen op marktplaats, dan gratis aan de kringloopwinkel te geven. Je wilt immers dan ook nog wel graag wat geld er voor terug krijgen. Je kan dus ook gemakkelijk marktplaats en de kringloopwinkel met elkaar combineren. Heb je iets bij de kringloop gevonden? Zoek dan iets bijpassend op Marktplaats, zodat je uiteindelijk een mooi interieur hebt, waarvan eigenlijk niemand kan zien dat je dit tweedehands hebt gekocht. Want dit is toch jouw geheim?

Tips voor tweedehands meubels

Wil je nog wat tips voor het kopen van tweedehands meubels? Zorg er voor dat je precies weet wat voor afmetingen je nodig hebt. Er staan vaak bij de kringloopwinkel geen afmetingen, dus het is handig als je in ieder geval zelf weet waar je naar op zoek bent. Daarbij is het ook belangrijk om deze meubels goed uit te testen. Je weet immers nooit in welke staat de meubels verkeren. Daarbij is de geur van deze meubels ook wel van belang. Je wilt natuurlijk niet een meubel die enorm stinkt omdat hij uit een huis komt waar veel binnen werd gerookt. Je moet ook niet op je eerste indruk af gaan, want een likje verf doet wonderen. Veel meubels zijn ook multifunctioneel, dus denk soms even out of the box.