Our News

Tips voor een prinsessenkamer

Posted in: Algemeen
Tips voor een prinsessenkamer

Een prinsessenkamer is natuurlijk het allerleukste wat er is voor jonge meisjes. Een hele roze kamer gevuld met allemaal prinsessen elementen. Wie wil dat nou niet? Maar wat je hier nou precies van en hoe lang gaat je dochter dit leuk vinden? Is het misschien niet slim om goed na te denken e slim te handelen, zodat je na een paar jaar de kamer weer gemakkelijk naar een normale kamer kan verbouwen? Een prinsessenkamer is namelijk erg leuk, maar wanneer je wat ouder wordt is waarschijnlijk het leukste er vanaf. Hier vind je wat tips voor een prinsessenkamer.

De inrichting van een prinsessenkamer

Er zijn een aantal dingen wat je moet doen als je een prinsessen kamer wilt inrichten. In een prinsessenkamer is het bed natuurlijk het belangrijkste. Dit kan best even een zoektocht zijn, want je wil natuurlijk wel een mooi bed die echt in de buurt komt van een prinsessen bed. Neem bijvoorbeeld een hemelbed, want deze heeft ook een luxe uitstraling. Daarbij is het leuk dat er een paar gordijntjes langs het bed lopen, zodat je een echt prinsessen gevoel krijgt. De keuze voor het behang is waarschijnlijk niet zo moeilijk. Dit moet natuurlijk gewoon roze zijn. Hierbij kan je nog wel kiezen voor de lichtroze of donker roze kleur.

Gebruik van extra elementen

Het is ook leuk om gebruik te maken van verschillende prinsessen stickers. Deze kan je gemakkelijk plakken op stukken muur. Om de kamer af te maken moet je nog mooie gordijnen ophangen. Dit zorgt voor een extra effect wat helemaal bijdraagt bij dit prinsessengevoel. Je dochtertje kan nu genieten van haar prinsessen kamer, met al haar mooie spulletjes. Daarbij is het natuurlijk ook leuk om wat kleren te hebben zodat ze zich echt een prinsesje voelt. Qua uiterlijk dan hè.

Maak het jezelf gemakkelijk

Als je het zonde vindt om nu helemaal deze kamer onder handen te nemen, maar over een paar jaar opnieuw omdat het dan niet meer bevalt, kan je deze kamer ook op een andere manier omtoveren naar een prinsessenkamer. Laat de wanden gewoon wit, zodat dat gewoon kan blijven. Daarbij kan je gebruik maken van verschillende accessoires. Plak bijvoorbeeld een paar grote stickers op de muur, die je daarna gemakkelijk kan verwijderen. Daarbij is het ook handig om een wit bed te hebben, die je kan aankleden met roze gordijntjes. Daarna kan je dit ook gewoon weer omwisselen of helemaal weglaten. Je hebt dan een normaal bed en dat hoeft niks met prinsessen te maken te hebben. Dit scheelt je echt enorm veel werk.

Een nieuwe kamer

Is de kamer van je dochter aan opknappen toe, maar is ze niet zo fan van prinsessen? Dan kan je natuurlijk ook gebruik maken van andere thema’s. Dit hoeft niet alleen prinsessen te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook jungle of planeten zijn. Al met al, er zijn ontzettend veel opties, maar je hoeft ook niet per se een thema te hebben. Zolang er maar genoeg in de kamer staat wat je nodig hebt, dan is het al snel voldoende. Heb je al een idee voor jouw volgende kamer?

One Comment

  1. Pingback:De meisjeskamer van 2019 – Blog

Comments are closed.