Our News

Wat moet er in jouw keuken liggen

Posted in: Algemeen
Wat moet er in jouw keuken liggen

Het indelen van jouw keukenkastjes is niet altijd even makkelijk. Wat verberg je waar en kan je dit ook weer gemakkelijk pakken? Het is namelijk wel handig als alle spullen die je dagelijks nodig hebt voor het grijpen liggen en de spullen die je minder vaak gebruikt achteraan. Maar wat heb je allemaal nodig in een keuken en waar berg je dit allemaal op?

De keukenkastjes

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om je servies ergens op te bergen. Dit is het handigste in een kastje op ooghoogte, zodat je niet elke dag moeite moet doen om deze borden te kunnen pakken voordat je kan eten. Daarbij heb je natuurlijk veel verschillende soorten borden, dus moet je ze vaak ook nog even af stapelen. Zet ze bijvoorbeeld in het kastje boven de wasbak. Daarbij heeft iedereen vaak ook nog een ander kastje met verschillende glazen zoals theeglazen en koffiemokken. Hier kan je ook gemakkelijk al je bakjes neerzetten die je hebt, voor bijvoorbeeld borrelnootjes of andere snacks die in een bakje moeten. Ook yoghurt bakjes kun je hier allemaal bijzetten. Zorg in ieder geval dat je keukenkastjes overzichtelijk blijven en het niet een compleet volgestouwd kastje wordt zodat je eerst weer alles aan de kant moet gaan zetten.

De keukenlade

In de keukenlade vind je natuurlijk al het bestek. Maar naast alleen de messen, vorken en lepels ben je er nog niet. In een besteklade vind je ook een knoflookpers, opscheplepels, spatels, een garde, een schaar en noem maar op. Dit mag ook allemaal niet ontbreken want je hebt het altijd wel een keer nodig. De besteklade is daarvoor ook een goede opbergplaats, zodat je alles bij elkaar hebt liggen. Daarnaast zit vaak nog een lade in de keuken, waar je vaak nog wel een lade van kan maken met overige spullen. Leg hier bijvoorbeeld een bakje in waar iedereen de sleutels in kan leggen. Ook de boodschappenlijstjes en de kalender kan je hier kwijt. Zo weet iedereen in huis ook waar de kalender en de sleutels zijn en ben je die in ieder geval nooit kwijt.

Op het aanrecht

Nadat je alles hebt opgeborgen, blijven er altijd nog dingen over wat op het aanrecht blijft staan, ondanks dat je jouw aanrecht zo leeg mogelijk wilt hebben. Een waterkoker en een koffiezetapparaat moeten bijna wel daar blijven staan, anders blijf je bezig met het pakken van deze apparatuur. En eigenlijk zijn het ook onhandige dingen om even in een kastje te zetten, want ook die ruimte wil je graag bewaren voor andere dingen. Daarnaast vind je ook steeds vaker een blender op het aanrecht, zodat je hierin lekkere smoothies en sapjes kan maken. Ook dit apparaat is te groot om op te bergen, maar staat ook nog wel mooi op het aanrecht. Mits je alles in hetzelfde uiterlijk hebt natuurlijk.

Overige spullen

Dan heb je nu de meest belangrijke spullen gehad. Ook is het handig om nog een kastje te hebben met natuurlijk al je pannen, maar dat spreekt voor zich. Daarbij kan je in het kastje daarnaast alle keuken handdoeken, vaatdoeken en theedoeken neerleggen. Hier kan je ook je onderzetters en tafelkleden kwijt voor het avondeten, zodat je alles lekker makkelijk binnen handbereik hebt. Heb jij ergens nog een klein plankje naast bijvoorbeeld de kastjes? Zet hier dan alle potjes kruiden op. Wil je liever zo min mogelijk artikelen in het zicht hebben? Prop deze dan weg in een kast of lade, zodat dit niet rommelig lijkt. Daarnaast: ruim ten alle tijden je aanrecht op, want dit kan rommelig overkomen.