Our News

Wat moet er staan in een mancave?

Posted in: Algemeen
Wat moet er staan in een mancave?

Voor iedereen die niet weet wat een mancave is: een mancave is een speciaal plekje in het huis wat geheel voor de man is. Hier kan hij zijn hobby’s uitvoeren en wellicht tijd doorbrengen met zijn vrienden. Maar hoe ziet een mancave er dan precies uit? Dit kan natuurlijk erg verschillen, want het hangt er maar net vanaf waar de man van houdt en hoe hij zijn vrije tijd doorbrengt. Na het lezen van deze blog kan je in ieder geval inbeelden hoe zo’n mancave er uit zal zien. Lees dus nu snel verder.

Welke ruimte wordt de mancave?

Een aantal dingen die je terug zou moeten zien in een mancave zijn voetbal spullen, bepaalde trofeeën, een tv om videogames op te spelen en een goedgevulde bar met bier en sterke dranken. Maar hoe begin je aan het inrichten van een mancave? Allereerst is de plek van de mancave van groot belang. Dit kunnen natuurlijk best veel plekken zijn. Denk hierbij aan een kamer in huis, de zolder of bijvoorbeeld een schuurtje in de tuin. Alles is mogelijk. Er is wel een grote kans dat je dit even moet overleggen met iedereen bij jou in huis. Zij zullen er niet zomaar mee instemmen dat je een grote mancave gaat maken in jouw huis. Pas als je dit voor elkaar hebt gekregen, dan kun je aan de slag met het inrichten van de ruimte.

Het aankleden van jouw mancave

Allereerst is het leuk om verschillende borden op de muur of deur te hangen. Hiermee bedoelen we dus borden zoals ‘warning man cave’ of ‘caution’. Dit is wel iets typerend voor zo’n ruimte omdat het dus alleen bedoeld is voor de man in huis. Daarna kan je dus beginnen met het neerzetten van meubilair en alle attributen die je denkt nodig te hebben. Daarbij is het misschien ook een idee om te zorgen dat deze ruimte geluidsdicht is, zodat je hier niet perse na een bepaalde tijd stil moet zijn, maar desnoods de halve nacht hier kunt verblijven. Zet niet de allermooiste meubels neer in een mancave, want het gaat hier natuurlijk niet om hoe mooi de meubels zijn, maar hoe handig ze zijn en hoe lekker ze zitten.

Wat te doen in een mancave?

Is de mancave verder helemaal ingericht maar misschien hier alleen nog alle gadgets? Dan kan je nu gaan starten met het afmaken van de mancave. Denk hierbij dus aan het neerzetten van een koelkastje, het aansluiten van een geluidsinstallatie en het instaleren van videogames op de computer. Zorg er ook voor dat je televisie staat, zodat je geen enkele sportwedstrijd hoeft te missen. Als je vrouw of vriendin geen zin heeft in voetbal of een andere sport, dan kan je gewoon je mancave induiken en rustig genieten van deze sportwedstrijd.

De mancave is af

Als het goed is staat er nu van alles in de mancave wat je niet kunt missen. Daarbij kun je nog persoonlijke dingen toevoegen, zoals bijvoorbeeld een bar erin bouwen. Dit hangt echter wel van de ruimte af dus dit zal niet overal passen. Je kunt ook nog eventueel een paar sport attributen neerzetten of hang bijvoorbeeld een basketbal net aan de muur. Zorg er wel voor dat er een slot zit op de mancave zodat je niet gestoord wordt of je kinderen niet zomaar de kamer in lopen en daar overal bier zien staan. Maar pas op: breng nu niet al je vrije tijd door in je mancave, hoe mooi het ook geworden is. Tijd met je familie en gezin is natuurlijk alsnog het allerbelangrijkste en deze band moet je nooit op het spel zetten.